Detin PTW CQBR MAX, model 2008, cumparata prin Aprilie 2012 de la Alecu (SH).
Modificari de-a lungul timpului:
- Replica a venit cu un RIS scurt Madbull Daniel Defense Omega, catari Troy (fata) si Colt flip-up (spate), fata de stock (handgrip de plastic, catare "stalp" in fata si carry handle).
- RIS-ul l-am schimbat cu unul mai lung LaRue (de 12" daca imi amintesc bine)
- amortizoare: 1 scurt King Arms Delta Force, 1 Madbull Gemtech
- Schimbat teava externa originala de otel (super grea!) cu outer barrel din modular, din aluminiu, FCC (in cateva secunde o poti aduce de la lungime CQB pana la DMR)
- Ca sistem de ochire, folosesc un dot
Walther PS22 (real steel). Cand era in configuratie DMR, aveam pe ea o
luneta scurta gen ACOG, 4x32, de la Strike Systems. Am mai avut pentru scurt timp pe ea o luneta Hawke 3-10x40
- incarcatoare: 1 original Systema, 3 A&K sau MAG (incerta provenienta, dar sunt foarte bune), si 10 Vanaras polymer. Incarcatoarele Vanaras s-au dovedit a fi oarecum problematice, au necesitat un break-in foarte indelungat (desi capacitatea lor e de 120 bile, cu greu acceptau 80-100), in plus cele doua jumatati ale inner-ului sunt lipite, nu prinse cu suruburi, astfel incat curatarea lor e foarte greoaie.
- guma de hop-up a fost schimbata cu o guma de EVO 2012 (mai groasa, mai "potenta"); cea originala era insuficienta pentru bile de 0.25 sau mai grele.
- teava interna, de 6.04, a fost schimbata cu teava interna de EVO 2012, tappered, cu diametrul 6.10
- am pus si o camera de hop-up
MDD STTS, care permite reglarea mult mai usoara a hop-up-ului, prin portul ejector. Teoretic, trebuia sa dea si castig de range/grouping, practic aveam grupaj mai slab decat cu hop-ul initial. Camera de hop-up respectiva e destul de controversata, ea fiind creata pentru Celcius, si existand posibilitatea sa nu functioneze 100% corect pe PTW. Am revenit la camera de hop initiala.
- In configuratia de DMR, dintr-un motiv necunoscut, range-ul era dezamagitor. la 140m/s, castigul de range fata de 120 m/s era doar de aproximativ 5m (cu bile de 0.28 g&g)
Cateva poze: