It is currently Thu May 14, 2026 1:13 am

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: A&K - TWM4-A1
PostPosted: Mon Jan 06, 2014 10:47 pm 
Site Admin

Aici vor posta cei care detin aceasta replica informatiile privind data la care a fost cumparata replica, daca a fost cumparata noua sau la mana a doua si daca au fost probleme deosebite cu ea pana acum. Sunt binevenite pozele si detaliile suplimentare privind toate accesoriile si modificarile aduse replicii.

Limitati-va doar la informatiile aceastea si la un singur post, eventual cu editari ulterioare, daca e cazul, pentru fiecare membru.

Alte discutii facem in topicuri diferite in acest forum, aici ne rezumam doar lista care ne va ajuta sa intelegem care sunt cele mai populare replici si cum arata ele.

Profile  

Post subject: Re: A&K - TWM4-A1
PostPosted: Sat Jan 11, 2014 6:43 pm 
Astazi a ajuns si la mine una de la Polonezi ... mai tarziu revin cu un set de fotografii si concluzii dupa ce o desfac si ii fac o revizie / modific

Edit :
Mai jos cateva fotografii facute mai pe viteza dar din care va mai puteti face o ideie , sunt facute treptat de cum a venit coletul - desfacut - retusat/modificat - asamblat

https://plus.google.com/photos/11120471 ... jee97IeVaQ

Revin cu pro si contra ... e tarziu si abia acum am terminat sa o fac functionala

Edit :

Deci nu am avut si nu am desfacut sistema sau replica cu sistem similar , doar am mai tras de proba cu sistema , sunt posesor an ultimii ~ 4 ani de Type 97
(inainte am mai avut un G36) asa ca parerile mele sunt oarecum influntate si de aceste replici.

Contra si Pro :) :
Exterior.
La exterior arata destul de bine si cu simt de raspundere in cea ce priveste finisajele . Problema ar fi la cei 2 pini care tin replica la olalta au ceva joc iar gaurile in care intra nu sunt centare si rotunde , parca au fost date de Dorel cu autofiletanta dupa vreo cumatrie , dar si asa replica nu prea are joc dupa imbinare .
Stock Pipe-ul este de culoare neagra asa ca am folosit putin acid sa al aduc mai apropiat de culoare celui de sistema
Toate arcurile care actioneaza butoanele de pe replica sunt cam slabe
Incarcatoarele par sa fie de o buna calitate dar din pacate nu incap in ele decat ~ 60 bbs si nu cum zic 120 au ceva joc in replica da nu cred ca sunt ele de vina (si aici va urma o intervantie prin care voi reduce jocul) ... pretul e bun :)

Interiorul.
Interiorul cilindrului fara a trage vre-un foc e flenduri , parca avea mal in interior , au tras chimezii cu ea cateva focu , au mai tras si polonezi de proba oleaca , se pare ca interiorul nu e facut si asamblat cu simt de raspundere , de pe capul cilindrului se desfacuse o saiba de plastic si a tocato intre cap piston si cap cilindru (se vede si in foto cum arata la desfacere) , a urmat curatare temeinica si adaugarea de acesta data a unui invelis de cauciuc de ~ 1.5 mm pe capul cilindrului (facut din niste petice de camere de bicicleta auto adezive) , pe cap piston nu prea aveam cum si nici materiale care sa reziste + mai multe gauri .
Nozalul care intra in capul de piston are o suprafata rugoasa si face ca garnitura sa fie piscata si roasa prematur asa ca am polisat acel bulb care ar fi trebuit sa fie oglinda din fabrica
Arcul de pe cap cilindru parca e taiat la unul din capete cu patentul si nu e la fel ca la celalalt capat cu scaun de asezare , face ca nozalul sa intre in camera oleaca pe o parte chear daca camera da sa il centreze
Camera Cilindru in sine este cam subtire in perete iar filetele nu suporta probabil mai mult de 4-5 desfaceri cu simt pentru interventii .
Gear -boxul parca e facut manual , multe bavuri retusate cu pila de chinez si multe care s-au desprins in cutie antrenate de roti , vaselina era dar combinata cu piltura , dupa curatare si lubrefiere la o proba de rotire in gol cu degetu undeva o roata atinge pe undeva ca se simte o franare la fiecare rotatie (o fi vre-o roata descentrata)
Raspunsul la tragaci ceva mai lent si mai lung ca la sistema
Motorul mi se pare in regula construit si cred ca va dura , doar carbunii nu sunt atent asezati si mai are pe acolo vreo 2 suruburi de plastic pentru izolare leectrica pe care nu am indraznit sa ii desfac ca au risc mare de rupere
Firele electrice de putere putin cam subtiri , probabil cu sectiune de 0.5-0.7 mm , cele de semnal cam casante ca am piscat putin unul si ajunsesem la cupru , cel de la acumulator parca e de la fierul de calcat , l-am inlocuil cu ceva siliconic cu sectiune de 0.75 mm ca de ala mai aveam prin casa , urmeaza sa ii pun de 1 - 1.25 mm
Cea mai mare surpriza e ca se pare ca nu are activ breaking , probabil ars din fabrica , trebuie sa vad cum rezolv si asta in viitor , replica suna acum ca un AEG , ceva mai silentios datorita stratului de cauciuc pus pe cap cilindru
Teava este una trasnica din un aliaj de bronz groasa in carne de 2 mm cu diametru de 6.06 mm , parca.
Camera hop up este si ea in regula mai putin faptul ca la guma in loc sa puna un arculet care sa o apese au pus 2 naburi care au un raspuns mai intarziat pentru a pregati guma pentru urmatoarea bila si faptul ca avem mizerie aruncata pe teava din cilindru

Pe teren:
M-am incumetat astazi sa trag stoc cu arcul cu care a venit de 140 m/s in ansamblul cilindru bandajat ... si replica trage totusi bine , destul de precis la o distanta decenta spre mare . Am fololosit un acumulator lipo vechi de ~ 3 ani de 1100 mAh 11.1 v cu care am tras ~ 1000 bbs fara sa il goleasca , roful e relativ redus , trebuie ceva mai multi mAh , cam de la 1300 in sus.
Replica se pare ca nu a cedat si nici cilindrul , mai avea intreruperi in tragere cred ca din cauza acelei clapete care iti zice ca sunt gata bilele din incarcator , are arcul cam slab si cred ca pacalea electronica

Concluzie.
O replica cu rezultate bune , dar cu compromisuri mari la calitarea si prelucrarea pieselor interne (Cei de la Real Sword cu Type 97 ii bat la fund rusinos la calitatea materialelor si anduranta)
Daca cad pe ea in terend e destul de probabil sa cedeze din cele 2 bolturi si aici nu se rup bolturile ci urechili prin care trec bolturile
Un fel de low cost pentru cei care vor sistemul si beneficiile unei sistema
Probabil voi mai investi inca pe atat cat face replica pentru a ma simti productiv si sigur cu ea pe teren ... mai sunt detalii de retusat

Sfat:
Indiferent cand si de unde o luati nu trageti nici un foc cu ea pana nu o desfaceti complet si o curatati etc. ... aud ca toate vin la interior ''indoielnic''

Edit 1.:
Am mai rectificat cate ceva

1 Am redus jocul incarcatorului in replica prin tencuirea cu o rasina epoxidica a interiorului port incarcator + oleaca de pilire dupa , acum incarcatorul sta cat de bine se poate si nu se balangane in replica (modificarea poate fi reversibila prin inlaturarea rasinii)

Am inlocuit oringul din interior cap piston (cu unul home made) acolo unde intra tumburucul de la nozal (venise cu oringul ciupit din cauza ca partea bombata din nozal este rugoasa si pileste oringul dupa care apare efectul de mis fire dupa 1500 - 3000 bile trase din cauza ca oringul nu retine suficient ca pistonul sa traga suficient nozalul (toti cred ca vor avea problema asta)

Am repolisat bulbul la nozal ... la ultima polisare mai ramasese usoare urme de la strunjire

Am inlocuit in capul de piston o garnitura de amortizare soc cu una din cauciul (originala era din ceva tare ) ... asta amortizeaza mai bine bataia pistonului in cap piston si imi suplineste lipsa de material de pa cap piston (stratul de cauciuc de pe cap piston distrus de cum venise replica) (originalul avea ~3 mm grosime iar acum are ~ 4.3 mm)

Edit 2.:
Din ce am observat pinionul de la motor si roata amgrenata de acesta are dintii usor curbati , se vede si in foto atasate aici (nu e un lucru rau in functionare) ... la sistema parca sunt drepti ... din ce am mai citit cutia rotilor este compatibila , deci cel care schimba cutia cu tot cu roti trebuie sa schimbe si pinionul de la motor

Cilindrii pot confirma si eu ca sunt compatibili am probat astazi de sistema si Aero si merg ok

In incarcatoare nu incap prea multe bile cred ca din cauza ca bucata de plastic care uneste cele 2 arcuri care imping bilele se blocheaza in curba mica din serpentina incarcatorului .... totusi sunt unii care au nimerit incarcatoare care nu mai au acest defect si intra 120 bbs in ele (probabil si au dat seama si au facut o revizie)

Last edited by Blaser on Tue Jan 28, 2014 11:05 pm, edited 1 time in total.

Post subject: Re: A&K - TWM4-A1
PostPosted: Wed Jan 22, 2014 3:17 pm 
Salutam,
Astazi am primit si eu replica luata de la polonezi.
Ca si prima impresie trebuie sa desfac toata partea din spate ca nu este perfect aliniata si exista un mic joc untre upper si lower. Nimic deranjant pana acum.
Replica mea este modificata deja si vine cu ris complet pe fata si catari modificate.
In plus fata de pachetul standard am mai luat 3 incarcatoare de 120 de bile (sau asa spun ei) si catve accesorii "after market".
Cel mai probabil peste week-end am sa fac o demontare completa sa vad si pe parte interna cum se prezinta.
Ca si update:
Aseara am desfacut replica sa vad detaliile interioare. Gearbox-ul se prezenta foarte bine, fara probleme de blocaj sau ramasite de la prelucrare. Exista insa ceva vaselina cu mici urma de pilitura. Am sters tot si am refacut ungerea.
Ca si probleme vazute sunt urmatoarele:
1. Cablurile de la motor nu sunt lipite - sunt cu papuci. O sa refac montajul cu lipitura si eventual schimbate cablurile
2. La versiunea mea buffer tube-ul a fost montat de un "inginer" care a reusit sa strice 10-15% din filetul de pe lower si de pe buffer. Acum o sa vad cum pot sa refac filetul ca sta stramb si arata ca vai de el. Asta nu pot sa il consider defect de fabricat dar vedem ce si cum.
3. Exista un mic joc intre lower si upper dar nimic suparator.
4. Cilindrul se prezinta intr-o stare ok fara garnituri rupte sau nealiniate. Am sters vaselina din fabrica, reuns si reveificat.
Acum sa vedem cum rezolv cu buffer-ul si apoi o scot la niste teste.
Astazi sper sa reusesc sa rezolv o treaba interesanta. La versiunea asta de replica buffer tube-ul este de culoare neaga complet. Eu incerc sa vada daca reusesc sa il vopsesc electrostatic pe gri sau gri metal. Sa arate cat de cat ca el original sau sa fie un pic diferit :) . Cand este gata o sa pun niste poze cu el sa vedem cum arata.

Bafta si teava curata!

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]