[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /home/airsoftp/public_html/application/models/topuri.php on line 32: end() expects parameter 1 to be array, boolean given
Review Tokyo Marui - VSR 10 G Spec - AirsoftPedia.ro

Review

 • Tokyo Marui - VSR 10 G Spec
 • Tokyo Marui
 • M700
 • VSR 10 G Spec
 • Metal, Plastic ABS
 • 2090 g
 • 950 mm/1135 mm
 • 303 mm
 • Single
 • 30 bile Low-Cap
 • Reglabil
 • Custom
 • Nu
 • ~90 m/s
 • -
 • Replica, Mag Low-Cap, Amortizor, Manual
Plusuri
 • constructia si calitatea finisajelor deosebite
 • marcajele de pe replica sunt gravate
 • greutatea redusa
 • armarea este lina si necesita forta redusa
 • semnatura sonora redusa
 • RIS pentru atasare de luneta
 • acuratete si distanta de angajare foarte mari pentru viteza replicii
Minusuri
 • pretul ridicat fata de alte modele similare de la alti producatori
 • piesele originale nu rezista la up-grade-uri de viteza
 • viteza standard la replica extrem de redusa pentru clasa ei
 • schema de baza pentru upgrade costisitoare
Concluzii

Este una dintre replicile cu cea mai buna acuratete care se gasesc pe piata. Odata ce se face upgrade-ul la replica pana la 170 mps distanta de angajare si constanta traiectoriei proiectilelor sunt de neegalat. Este prima alegere de replica sniper pentru jucatorii de profil.

Exterior

Piese metalice sunt: teava externa, amortizorul, sistemul de armare, RIS-ul. Materialul este aluminiu, prelucrat la standarde foarte ridicate si cu o greutate redusa. Replica este extrem de robusta si bine inchegata. Jocul dintre diferitele parti ale replicii este eliminat din constructie de catre Tokyo Marui si ramane absent o perioada foarte indelungata de folosire a replicii.

Piesa din ABS este patul replicii. Piesele sunt robuste si dintr-o singura bucata, turnate, astfel incat defectele de finisaj sunt virtual inexistente si compatibilitatea cu restul pieselor din angrenaj este desavarsita. Capacul patului este din cauciuc si se poate indeparta pentru a folosi ca spatiul de stocare patul armei, care este gol in interior.

Piesele metalice sunt vopsite cu negru mat (jet-black powder) si pe replica sunt gravate insemnele Tokio Marui. Dat fiind ca replica este o copie fara licenta a modelului de arma reala Remington M700 (nu exista model de arma reala VSR, este denumire folosita de cei de la Tokyo Marui) insemnele nu sunt cele care apar pe arma reala. Patul replicii vine in doua culori, negru si OD, si este in aceeasi culoare cu amortizorul.

Armarea se face manual (bolt action) dupa fiecare foc. Cursa parghiei de armare este lina si necesita un efort redus pentru armare in configuratia standard. Odata cu cresterea puterii arcului, si implicit a vitezei,  efortul necesar armarii devine din ce in ce mai puternic

Parghia de reglare a hop-up-ului se regaseste la exteriorul replicii si este gradat, diferentiat prin click-uri fiecare pas, ceea ce permite o ajutare facila chiar in mijlocul conflictului si de asemenea o ajustare de finete si sigura. Posibilitatea de a atinge accidental parghia pentru hop-up in timpul actiunii este extrem de redusa, insa totusi exista unii jucatori care prefera sa acopera si protejeze locul pentru a evita incidentele de gen.

Replica se poate folosi pentru dimensiuni compacte fara amortizor. Filetul pentru fixarea amortizorului este protuberant la amortizor si nu la teava externa ca la majoritatea replicilor, asa incat estetic replica arata foarte bine si fara amortizor, dar seamana mai mult cu un shootgun decat cu o pusca de lunetist. Semnatura sonora a replicii este una foarte scazuta avand in vedere sistemul air-brake folosit de TM care atenueaza ciocnirea capului de piston de capul de cilindru. Folosirea amortizorului ajuta si mai mult, astfel incat, in aceasta configurante este extrem de dificil pentru o inamic sa auda zgomotul replicii de la 30-40 m in sus. Unii jucatori folosesc amortizorul si pe post de prelungire pentru teava externa pentru a putea introduce o teava interna de dimensiuni mai mari.

RIS-ului superior – pentru montarea unui dizpozitiv optic, recomandat pentru acest tip de replica este construit solid si fixat bine pe replica. Configuratia RIS-ului superior permite pozitionarea optima a lunetei pentru o pozitie cofortabila a tragatorului, avand o dispunere a "dintilor" atipica. 

 

Interior

Parghia de armare are o cursa mai scurta decat la modelele anterioare ceea ce elimina posibilitatea de a lovi dispozitivul optic in momentul armarii. Armarea in configuratia standard este lina si presupune utilizarea unui efor redus. Odata cu cresterea vitezei replicii, si in functie de upgrade-urile aplicate, forta necesara armarii creste.

Cilindrul este metalic si este una din piesele originale care suporta foarte bine viteze crescute fara a fi inlocuit. Capul de cilindru este de asemenea metalic. La prima demontare a acestuia este necesara folosirea unui burghiu pentru a-l putea desfileta. Pistonul, capul de piston si tija de ghidaj pentru arc sunt din plastic si necesita schimbare pentru a putea suporta forte mai mari dezvoltate de un upgrade la viteza.

Tragaciul, cutia tragaciului (echivalentul gear-box-ului la AEG) si cea mai mare parte a piesele interne sunt din metal. Se poate ajusta cursa tragaciului cu ajutorul unei chei imbus, insa acest lucru nu mai este de mare ajutor odata ce arma trece printr-un upgrade consistent de viteza. La cresterea vitezei replicii la peste 140 m/s piesele originale se uzeaza intr-un interval foarte scurt. O solutie pentru aceasta ar fi achzitionarea unui sistem “0 trigger” sau alternativ, achizitionarea celor doua parghii (“sears”) care actioneaza asupra pistonului cu unele mai rezistente.

Camera de hop-up isi face treaba excelent, asa cum ne-au obisnuit cei de la Tokyo Marui. Pentru ajustare, parghia este situata in exterior replicii si nu necesita operatiuni suplimentare pentru reglare

In ciuda faptului ca teava interna este de doar 303 mm lungime, este o teava de precizie  de 6.03 mm din alama, ceea ce confera o acuratete uimitoare replicii. Fixarea tevii interne in cea externa se face prin intermediul unor distantatoare de plastic nu de o calitatea extraordinara.

Performanta

Replica are o precizie si o distanta de angajare uimitoare pentru o viteza a proiectilelor de 90 m/s. Poate angaja tinte la 40-50 m, putand rivaliza din acest punct de vedere fara probleme cu o replica obisnuita cu o viteza de 110 m/s. Din pacate, avand in vedere distantele  mici de angajare pastrarea replicii cu viteza originala o face virtual inutila pentru functia de replica de lunetist. Acesta este motivul pentru care cei mai mult posesori aleg sa creasca viteza replicii imediat dupa achizitionare. Cresterea vitezei aproape de maximul permis de regulament pentru aceasta categorie de replici ii contribuie acesteia o raza de actiune de peste 80-90 m. Acest aspect alaturi de acuratetea foarte ridicata a replicii si constanta in lovituri o face sa fie prima alegere petnru jucatorii cu profil de lunetist. Recomandam folosirea bilelor 0.23 - 0.25 g pentru un echilibru optim intre precizie, viteza proiectilului si distanta de angajare la replica in conditiile originale.

Altele

Daca se doreste cresterea vitezei si preciziei pentru replica una din schemele de upgrade (pentru apx 170 m/s) include: Laylax PSS10 170 Spring, Laylax Prometheus 6.03 mm Tightbore (430 mm for Pro and Real Shock versions), Laylax PSS10 Zero Trigger (includes Orange High Pressure Piston), Laylax PSS10 Spring Guide, Laylax PSS10 Teflon Cylinder, Laylax PSS10 Air Seal Damper Cylinder Head. Aspectul foarte important de luat in calcul la un asemnea upgrade este pretul, dat fiind ca achizitia aceste piese ajung aproape sa tripleze pretul replicii. O alternativa mai ieftina la “0 trigger” (0 pound pressure trigger) ar fi achizitionarea a doua parghii (“sears”) care actioneaza asupra pistonului cu unele mai rezistente: Laylax First Sear si Laylax Second Sear. Acestea sunt capabile sa faca fata fortelor implicate insa angrenajul nu se va misca la fel de lin ca in cazul sistemului “0 trigger”. Este recomandata, de asemenea, inlocuirea distantatoarelor pentru teava interna cu distantatoare laylax o-ring-uri, unul dintre cele mai importante upgrade-uri pentru eliminarea vibratiilor daca se doreste precizie si silentiozitate.

Pentru rezultate mai bune (distanta de angajare, precizie) in cazul upgrade-ului recomandam folosirea bilelor de precizie mai mai grele – intre 0.40 si 0.43 g.

Folosirea unui dispozitiv optic, in mod special luneta cu marire minim 4x, este extrem de utila, mai ales daca replica a trecut printr-un upgrade de viteza si distantele de angajare maxime sunt undeva in jur de 80-90 m.

Recomandam folosirea acestei replici pentru jucatorii cu experienta in airsoft sau pentru cei care sunt foarte hotarati sa isi asume rolul de lunetist in joc. Pentru un incepator, nefamiliarizat foarte bine cu tehnicile si stilul de joc, folosirea unei replici cu luneta (sniper) poate genera frustrari dat fiind ca exista perioade foarte lungi de asteptare inactive, alegerea momentului nepotrivit pentru a trage poate insemna ratarea tintei si desconspirarea dupa care “moartea” e un lucru sigur, exista, in general, oameni care nu isi pot da seama ca au fost loviti de o bila de lunetist avand in vedere ca forta bilei si semnatura sonora sunt practic extrem de reduse la distante mari, etc. De aceea recomandam o analiza temeinica inainte de aceasta decizie si de asemnea recomandam si incercarea unui alt rol inainte de a asuma rolul de lunetist.

 

by Muffy & andriu

 

Contributia ta la review aici - optiune activa doar pentru membrii AirsoftPedia.ro.

Acorda o nota acestui review
Rating 8.9/10 (numar de voturi: 11)
8.9